Chokladkaka

Ingredienser:          1. Sätt ugnen på 175 grader.
100g smör               2. Smält smöret och låt det svalna.
2 ägg                        3. Vispa ägg och socker pösigt.
2 dl socker               4. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Tillsätt smöret.
1 dl vetemjöl            5. Häll i smeten i en smord bröad form 
1/2 dl kakao            6. Grädda i 25 minuter. Låt kakan stå och svalna.
1 tsk vaniljsocker    7. Värm grädden till kokpunkten i en kastrull. 
Chokladkräm            8. Tillsätt chokladen delad i små bitar och vaniljsockret.
2 dl vispgrädde        9. Låt den koka en liten stund.
200g mörk eller      10. Häll på chokladkrämen på kakan.
ljus choklad             11. Sätt den i ett kallt rum och låt den stelna.
1 tsk vaniljsocker
Granering                                          KLART! 
Hallon  
                                       

                                                                                                                 
  

 

Kommentarer
Postat av: -Josefin-

Mmm, finns inget godare! (:

2009-01-11 @ 12:52:14
URL: http://jozzans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0