Chokladkaka
Ingredienser: 1. Sätt ugnen på 175 grader.
100g smör 2. Smält smöret och låt det svalna.
2 ägg 3. Vispa ägg och socker pösigt.
2 dl socker 4. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Tillsätt smöret.
1 dl vetemjöl 5. Häll i smeten i en smord bröad form
1/2 dl kakao 6. Grädda i 25 minuter. Låt kakan stå och svalna.
1 tsk vaniljsocker 7. Värm grädden till kokpunkten i en kastrull.
Chokladkräm 8. Tillsätt chokladen delad i små bitar och vaniljsockret.
2 dl vispgrädde 9. Låt den koka en liten stund.
200g mörk eller 10. Häll på chokladkrämen på kakan.
ljus choklad 11. Sätt den i ett kallt rum och låt den stelna.
1 tsk vaniljsocker
Granering KLART!
Hallon

100g smör 2. Smält smöret och låt det svalna.
2 ägg 3. Vispa ägg och socker pösigt.
2 dl socker 4. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Tillsätt smöret.
1 dl vetemjöl 5. Häll i smeten i en smord bröad form
1/2 dl kakao 6. Grädda i 25 minuter. Låt kakan stå och svalna.
1 tsk vaniljsocker 7. Värm grädden till kokpunkten i en kastrull.
Chokladkräm 8. Tillsätt chokladen delad i små bitar och vaniljsockret.
2 dl vispgrädde 9. Låt den koka en liten stund.
200g mörk eller 10. Häll på chokladkrämen på kakan.
ljus choklad 11. Sätt den i ett kallt rum och låt den stelna.
1 tsk vaniljsocker
Granering KLART!
Hallon

Kommentarer
Postat av: -Josefin-
Mmm, finns inget godare! (:
Trackback