Chokladtårta

Kakan:
100g smör
2 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1/2dl kako
1tsk vaniljsocker

Chokladkräm:
2dl vispgrädde
200g mörk eller ljus choklad
1tsk vaniljsocker

Garnering:
Färska bär, tex hallon.

Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och soker pösigt. Tillsätt mjöl, kako, vaniljsocker och sist smöret. Häll smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i ca. 25min. Låt den stå och kallna så att den stelnar.
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör tills chokladen är smält. Låt krämen svalna innan du häller den i en skål och ställer i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca. 1 timme. Bre chokladkrämen på kakan och garnera med färska bär.
Lycka till!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0